Waar vandaan

Als leerling ontwerper in 1991 in de standbouw begonnen bij Intervorm standbouw.
Zij waren gespecialiseerd in het bouwen van beurs stands, dit in de klassieke houtbouw of de voor de toen modernere systeemstands. Het CAD en presentatie tekenen heb ik hier toen snel eigen gemaakt.


Ook heb ik hier een enorme bagage meegekregen op het gebied van de enorme diversiteit aan materialen die er bestaan om mee vorm te geven.

Metalen, kunststoffen maar ook vele textielsoorten werden in al zijn diversiteit gebruikt om stands dusdanig vorm te geven dat het telkens weer die vernieuwende uitstraling krijgt die bij zijn tijd hoort.
Of het nu de verlichting was of de eerste grote video-Walls, een draaischijf of een intercom systeem alles werd door onszelf ontworpen, ontwikkeld en opgebouwd.

Op een stand komt alles wat een organisatie naar buiten wil brengen in beeld,
de gehele marketing wordt hier samengevoegd tot een ultieme explosie van communicatie naar buiten.

Uiteindelijk als CAD tekenaar en ontwerper van standbouw CAD bibliotheken en systeemstands het toen overgenomen dochter bedrijf MONTAVITE systemen gaan structureren en leiden.
Montavite systemen was een organisatie die aluminium systeemprofielen ontwikkelde en produceerde voor herbruikbare systeemstands voor beurzen, displays en winkel presentaties.

De inkoop van aluminium en het beheer en ontwikkeling van bestaande en nieuwe matrijzen bij diverse organisaties in Europa tot en met de uiteindelijke ontwerpen van de stands, het plannen van de productie en het plaatsen van de stands vielen onder mijn werkzaamheden.

IN 1996,
besloot ik samen met Michel de Groot dat wij dit samen ook konden. Onze basis zou dan het ontwerpen van stands en marketing producten zijn en het daarna koppelen van juiste leveranciers aan de relaties om tot de best resultaten te komen.
Het kwam en komt regelmatig voor dat klant en leverancier in debat bij ons aan tafel zitten om tot het beste en mooiste resultaat te komen.
Onze organisatie hebben we uiteindelijk uitgebouwd tot 8 vennoten en 6 werknemers en verschillende afnemers en leveranciers die gebruik maakte van onze ateliers.
Wat nu anno 2014 samenwerkplaatsen heten… was toen hier al vol op het gangbare werken.
In 1999 Besloot Michel die de Grafische afdeling opgezet heeft en onder zijn hoede had, zich te gaan specialiseren als fotojournalist , waar hij tot op de dag van vandaag succesvol in is.

Na het jaar 2000 veranderde mede door de presentatie en introductie mogelijkheden van het internet onze beursbouwintensiteit. Onze hout, metaal en kunststof-ateliers kregen een steeds kleiner belang binnen de organisatie, maar tegelijkertijd groeide de grafische vormgeving, webdesign, beletteringen en de kledingdruk, die eerder bijzaak waren naar volwaardige afdelingen.

Deze zijn nu opgedeeld in diverse productlijnen en draaien onder de naam `Uw Promotie Partner maar zijn een volledige dochter van onze organisatie en bevinden zich in het zelfde pand.

Korte lijnen voor succesvolle producten..!

Fecundus-Coire Grijs